Във вторник в Южна Франция температурата се е повишила до най-високото

...
Във вторник в Южна Франция температурата се е повишила до най-високото
Коментари Харесай

Температурни рекордни паднаха в Италия, Испания и Франция

Във вторник в Южна Франция температурата се е повишила до най-високото равнище в историята на наблюденията.

Това заключи " Фигаро ". Вестникът се базира на френската метеорологична работа.

Така в департамента Ариеж въздухът се е затоплил до 40,6 градуса по Целзий за първи път в историята на метеорологичните наблюдения. Рекордна температура е регистрирана и в Ренно в Корсика - 38,3 градуса по Целзий.

В Италия също се записват върхове. В Рим върхът от 40,7 градуса по Целзий, подложен през юни предходната година, падна във вторник, като температурите доближиха 41,8 градуса по Целзий.

По данни на европейските медии температурен връх е подложен и в испанската област Каталуния. Температурата се е повишила над 45 градуса по Целзий. Предишният връх се считаше за 43,8 градуса по Целзий, като той беше регистриран през юни 2019 година

По-рано беше обявено, че Световната метеорологична организация (СМО) предизвести във вторник, че температури над 40 градуса по Целзий ще се задържат в доста елементи на света в продължение на няколко дни.

" Температурите в Северна Америка, Азия и Северна Африка и Средиземноморието ще бъдат над 40 градуса по Целзий за нескончаем брой дни през тази седмица ", се споделя в изказване на СМО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР